Մակարոն՝ հավով և մաղադանոսով

Տեսակ


Մսով

Եփվելու Ժամանակը


10 րոպե

Ամբողջ Ժամանակը


15 րոպե

Մակարոն՝ հավով և մաղադանոսով

Բաղադրիչներ/1 չափաբաժնի համար/

• Հավի փափուկ կրծքամիս-100գր
• Սխտոր – 1պճեղ
• Աղ-ըստ ճաշակի
• Մակարոն- 100 գր
• Ձիթապտղի յուղ- 1.5 թ. գդ.
• Քերած պանիր- 1.5 ճ. գդ.
• Մաղադանոս-ըստ ճաշակի
• Լիմոն-1/2 հատ
• Թարմ աղացած սև պղպեղ-ըստ ճաշակի
• Աղացած պղպեղ՝ չիլի-ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը 1. Եփել մակարոնը աղաջրում՝ մինչև կիսապատրաստ լինելը: 2. Հավի միսը մշակել աղով և պղպեղով, տապակել միջին կրակի վրա, մինչ ոսկեգույն դառնալը:Կտրատել կտորների: 3. Լավ տաքացված թավայում ձիթապտղի յուղով տապակել մանր կտրատված սխտորը՝ մինչև բույրը հայտնվելը: Ավելացնել կարմիր պղպեղն ու մակարոնը: Խառնել և տապակել ևս 2-3 րոպե: 4. Մակարոնը դնել ափսեի մեջ, ավելացնել հավը: Ձևավորել կտրատված մաղադանոսով: Վրան լցնել լիմոնի հյութը: Մատուցելիս ավելացնել քերած պանիրը: