Ջեռեփուկ մակարոններ՝ նեոպոլիտանական ձևով
Տեսակ
Մսով
Եփվելու Ժամանակը
35 րոպե
Ամբողջ Ժամանակը
40 րոպե
Ուտեստը բնորոշ է նեոպոլիտանական խոհանոցին և կոչվում է “Pasta al`forno”: Այն հիշեցնում է լազան, բայց հարթ շերտերի փոխարեն այստեղ կիրառվում են կարճ խողովակաձև՝ penne տիպի մակարոններ կամ այլ տեսակ:Ուտեստը սնուցող է և համեղ:Դրանով կարելի է կերակրել ամբողջ ընտանիքին: Պատրաստել մակարոնը պետք է այնպես, որ վերին շերտը լավ կարմրի, վերին հատվածը պիտի լինի շատ փխրուն. դա ուտեստի առանձնահատկությունն է:
Բաղադրիչներ
- Մակարոն-500 գր :
- Տավարի աղացած միս-300գր:
- Մոցարելլա-400գր:
- Քաղցր պղպեղ-1հատ:
- Սմբուկի խորոված- 4-5 կտոր:
- Լոլիկ -300գր:
- Սոխ-2հատ:
- Քերած Պարմեզան-100գր:
- Մաղադանոս, ռեհան, օրեգանո, աղ, պղպեղ, Էքստրա Վերջինե ձիթապտղի ձեթ- բոլորն ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը
- Սոխը շատ մանր կտրատել: Տապակել թավայում, ձիթապտղի ձեթով, մինչև թափանցիկ դառնալը:
- Ավելացնել աղացած միսը և շոգեխաշել 5 րոպե: Ավելացնել խորոված , կաշվից ու կորիզներից մաքրված և մանր կտրատած պղպեղն ու սմբուկը:
- Մեկ այլ թավայում ձիթապտղի ձեթով շոգեխաշել մանրացրած լոլիկը՝ մնչև ավելորդ հեղուկի գոլորշացումը: Ավելացնել կանաչին:
- Մակարոնը խաշել մինչև կիսապատրաստի վիճակ, տեղափոխել լոլիկով սոուսի մեջ, ավելացնել քերած պարմեզանը և խառնել:
- Տապական ձեթապատել: Շերտերով շարել՝ մակարոն, մոցարելլա, աղացած միս, նորից մոցարելլա և ամբողջը ծածկել մակարոնի շերտով:
- Թողնել ջեռոցում՝ մինչև պատրաստ լինելը՝ մոտ 35-40 րոպե, 200 աստիճան ջերմությամբ: Պատրաստ լինելուց հետո, մի քանի րոպե կարելի է խորովել մի քանի րոպե, որպեսզի վերին շերտը լավ կարմրի:
- Մակարոնների վերնամասը պիտի լինի փխրուն և ,անգամ, թեթև վառված: սակայն, եթե չեք ցանկանում, կարելի է ավելի շուտ հանել ջեռոցից: